آیا در دوران کودکی، به خاطر باز گذاشتن درب یا پنجره برای مدت طولانی سرزنش شده‌اید؟ یا جمله “ما پول نمی دهیم تا کل محله را گرم کنیم” را شنیده‌اید؟ این اتفاق کوچک میتواند تاثیر کلی عایق کاری ساختمان را در ذهن ما بیش از پیش مهم کند اما عایق کاری ساختمان چیست؟ چرا باید ساختمان‌ها را عایق بندی کنیم؟ انواع روش‌های عایق بندی ساختمان به چه صورت است؟

الزام به عایق کاری خانه یا ساختمان به یک واقعیت انکارناپذیر تبدیل شده است؛ از آنجا که عایق کاری تاثیر زیادی بر راحتی فضای داخلی ساختمان دارد. همچنین، اثرات زیانبار زیست محیطی ناشی از مصرف بالای انرژی و افزایش سهم مصرف انرژی در بخش ساختمان، لزوم توجه به صرفه‌جویی درمصرف انرژی در ساختمان‌ها را افزایش داده است.

هر فضای داخلی که در آن وقت می‌گذرانید به احتمال زیاد تا حدی عایق بندی شده است. درواقع، عایق بندی باعث ایجاد فضاهای داخلی با راحتی بیشتر و مصرف کمتر می‌شود و جزء ضرورت‌های هر پروژه ساختمانی است.

اگر قبلا تجربه زندگی در ساختمان‌های قدیمی با عایق کاری ضعیف را داشته باشید، احتمالا متوجه این موضوع شده‌اید. ساختمان‌های قدیمی‌تر گاهی اوقات به دلیل ضعف در عایق کاری ساختمان، منجر به هزینه‌های انرژی بالاتر ‌می‌شوند؛ در حالی که بیشتر سازه های جدیدتر به علت الزامی بودن رعایت معیارهای خاصی از جمله عایق بندی ساختمان، از نظر استفاده، مصرف انرژی و غیره به‌صرفه‌تر و مطلوب‌ترند.

 در این مقاله از ماندانا پلیمر، به مفهوم عایق کاری ساختمان و همچنین انواع روش‌های عایق بندی ساختمان میپردازیم پس برای داشتن یک خانه ایمن‌تر و استانداردتر با ما همراه باشید.

عایق کاری ساختمان چیست؟

عایق کاری ساختمان فرآیندی است که در طی آن از مواد مختلف در پوشش دیوار سقف و کف و تجهیزات ساختمان استفاده میشود تا جریان مصرف انرژی کاهش پیدا کند. در حقیقت هر وسیله یا ماده‌ای که بتواند از ورود و خروج انرژی‌های مختلف به ساختمان ممانعت کند به‌عنوان عایق شناخته می‌شود. در حالی که اکثر عایق‌ها در ساختمان‌ها برای مقاصد حرارتی و رطوبتی می باشد، این اصطلاح برای عایق صوتی، عایق آتش و عایق ضربه (به عنوان مثال برای ارتعاشات ناشی از کاربردهای صنعتی) نیز به کار می‌رود. اغلب یک ماده عایق به دلیل توانایی آن برای انجام چندین مورد از این عملکردها به طور همزمان انتخاب می شود.

چرا باید ساختمان‌ها را عایق بندی کنیم؟

عایق در داخل دیوارهای خارجی و یا داخلی ساختمان نصب می‌شود و به عنوان یک مانع حرارتی عمل می کند تا از انتقال گرما و سرما به داخل و خارج ساختمان جلوگیری کند. این مسئله منجر به کاهش مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش می‌شود که منجر به کاهش قبض‌های آب و برق نیز می گردد.

عایق‌ها به حفظ دمای ثابت داخل خانه کمک می کند و فشار وارده بر سیستم‌های تهویه مطبوع را نیز کاهش می‌دهد. همین موضوع باعث می‌شود دستگاه‌های گرمایشی و سرمایشی شما بتوانند با تحمل فشار کاری کمتر، بهتر به شما خدمت رسانی کنند.

از دیگر مزیت‌های مهم عایق کاری ساختمان به چند مورد میتوان اشاره کرد:

  • تامین راحتی و آسایش افراد ساختمان
  • هزینه انرژی کمتر و جلوگیری از اتلاف انرژی
  • کم شدن آلودگی‌های صوتی
  • بهبود اثرات زیست محیطی
  • افزایش ارزش ملک
  • افزایش عمر ساختمان
  • افزایش ایمنی ساختمان
  • جلوگیری از تراکم رطوبت
  • کنترل رطوبت و جلوگیری از کپک زدن
  • افزایش راندمان فضا

انواع روش‌های عایق بندی ساختمان

وقتی صحبت از عایق کاری ساختمان به میان می آید بسیار مهم است که ما بدانیم در چه قسمت هایی در سختمان به عایق بندی نیاز داریم و هر کدام را باید با چه شرایط و چه روش هایی انجام دهیم تا بیشتری راندمان را از نتیجه نهایی کسب کنیم. باید توجه داشت که هر نوع عایق برای شرایط و نیازهای خاص انتخاب و استفاده می‌شود. البته بهتر است در حالت ایده آل، ترکیبی از انواع مختلف عایق برای اطمینان از عملکرد کارآمد ساختمان استفاده گردند.

انواع عایق کاری ساختمان

در این بخش درباره انواع روش‌های عایق بندی ساختمان به چند مورد اساسی اشاره می‌کنیم:

 

  • عایق صدا

 عایق صدا برای کاهش یا کنترل انتقال صدا در فضاهای داخلی استفاده می شود. این نوع از عایق کاری ساختمان به ویژه در ساختمان های بلند یا محیط های پر سر و صدا محبوب است چرا که به افراد داخل هر فضای اختصاصی اجازه میدهد بتوانند در آرامش به فعالیت ادامه دهند. مواد عایق صدا معمولا شامل پانل‌های عایق صوتی ویژه، فوم‌های متراکم و پشم معدنی است.

  •  عایق رطوبتی و آب

 برای جلوگیری از آسیب دیدن سازه توسط آب و رطوبت، از این نوع عایق کاری ساختمان استفاده می‌شود. احتمالا شما هم لکه‌های زرد رنگ را در انواع قسمت‌های خانه و ساختمان دیده‌اید که به خاطر نشت آب به این وضعیت دچار شده‌اند. عایق رطوبتی به ویژه در مناطق مرطوب مانند حمام، آشپزخانه و زیرزمین استفاده می شود. عایق رطوبتی نانو ، عایق‌های پلیمری و درزگیرهای ضد آب و غیره نمونه‌هایی از این نوع عایق هستند.

  • عایق حرارتی

 عایق‌های حرارتی موادی هستند که برای کم کردن تلفات حرارتی سطوح مختلف ساختمان، لوله‌ها، کانال‌ها و مخازن استفاده می‌شوند. همچنین از این نوع عایق کاری ساختمان برای جلوگيری از نفوذ شرايط جوی خارجی به داخل بهره می‌برند. عایق حرارتی درست باعث بهبود بهره‌‌وری انرژی و افزایش راحتی داخلی می شود. از جمله عایق‌های حرارتی، می‌توان به عایق‌های انباشتنی، عایق پتویی، عایق‌های منعکس کننده، عایق‌های کفی تزریقی در جا و غیره اشاره کرد.

  •  عایق آتش

 عایق آتش برای جلوگیری یا کاهش سرعت انتشار آتش و دود در هنگام آتش سوزی استفاده می شود. نمونه‌هایی از این نوع عایق‌ها، مواد مقاوم در برابر آتش و سیستم‌های عایق مخصوص حریق می‌باشد.

اصول عایق بندی ساختمان

عایق کاری ساختمان شاید در ابتدای کاری واقعا طاقت فرسا و هزینه‌بر باشد اما در صورتیکه برای انجام صحیح آن وقت گذاشته شود و اصول عایق بندی ساختمان به خوبی در خلال کار رعایت شوند، نتیجه رعایت این اصول می‌تواند تا سال‌ها، خیال شما را از داشتن یک خانه و ساختمان عایق بندی شده راحت کند.

ایجاد سیستم اصولی عایق بندی ساختمان برای حفظ یک محیط راحت و سالم و همچنین برای حفظ کارایی سیستم گرمایش / سرمایش ضروری است. انتخاب مواد عایق خوب بسیار مهم است و باید با دقت انجام شود. این یک هزینه نیست، بلکه یک سرمایه گذاری است؛ با توجه به اینکه به واسطه یک سیستم صحیح، روزانه در مصرف انرژی صرفه جویی می‌کنید و از هزینه‌های غیرقابل جبران آینده پیشگیری به عمل می‌آورید.

اصول عایق بندی ساختمان

همچنین بسیار مهم است که در کنار خرید کالای باکیفیت برای عایق کاری ساختمان، در نظر داشته باشید که باید سیستم عایق را در شرایط بسیار خوبی نگه دارید. یک عایق با کیفیت پایین که در محل مناسب خود نصب نشده است می تواند خطر وجود رطوبت یا آب را افزایش دهد. بنابراین انتخاب نوع عایق اهمیت بسیار بالایی دارد.

از دیگر مواردی که به عنوان اصول عایق بندی ساختمان باید به آن‌ها توجه کرد عبارتند از:

  • میزان مصرف عایق
  • محل نصب مورد نظر
  • گواهی و استاندارد های عایق
  • زمان نصب
  • سنجش رطوبت سطح
  • نوع متریال اولیه
  • کیفیت مواد
  • لوازم مورد استفاده نصب
  • اجرا کننده
  • دستورکار اجرا
  • حفظ و نگهداری

عایق بندی زیر کاشی و سرامیک

عایق بندی زیر کاشی و سرامیک یکی از رایج‌ترین عایق‌بندی‌ها در محیط خانه است که عموما در حمام و سرویس بهداشتی انجام می‌گیرد. عایق بندی مناسب حمام می‌تواند از نفوذ رطوبت به دیوارها و نفوذ سرما به سرویس بهداشتی و ایجاد این چنین مسائلی جلوگیری کند و کیفیت هوای داخل منزل شما را بهبود بخشد. به همین دلیل استفاده از عایق رطوبتی و عایق حرارتی مناسب از مهم‌ترین عوامل یک سرویس بهداشتی مناسب می‌باشد.

با استفاده از عایق زیرکاشی مناسب در فضای سرویس بهداشتی، می‌توانید از هزینه‌های غیرقابل جبران در آینده جلوگیری کنید. محصول عایق زیرکاشی ایزوپل جهت ترمیم و رفع نم و رطوبت، بدون خرابی بر روی سطوح بتنی زیر کاشی و حتی بر روی عایق‌های قدیمی منهدم شده در سرویس‌های بهداشتی، تراس و آشپزخانه و مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده از مواد پلیمری نانو تولید می‌شود و قبل از کاشی کاری سطح اعمال می‌گردد؛ به این ترتیب، از نفوذ رطوبت به زیر کف، داخل دیوارها و تاسیسات جلوگیری می‌کند. اگر می‌خواهید در مورد عایق زیرکاشی اطلاعات بیشتری به دست آورید می‌توانید به بخش محصولات مراجعه کنید.

عایق زیرکاشی

عایق بندی پشت بام

  عایق رطوبتی سقف یک جنبه حیاتی در ساخت و ساز و نگهداری ساختمان است. برای عایق بندی پشت بام از انواع عایق رطوبتی پشت بام استفاده می‌کنند. یکی از بهترین نمونه‌های عایق کاری ساختمان برای این کار، عایق رطوبتی ایزوپل است. عایق رطوبتی ایزوپل که از مواد پلیمری نانو تولید می‌شود، به محافظت از ساختار ساختمان، بهبود بهره‌وری انرژی، افزایش طول عمر سقف، کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری و بهبود کیفیت هوای داخلی کمک می‌کند.

این محصول بر روی تمامی سطوح از جمله بتنی، سیمانی، فلزی، سنگ، کاشی و حتی عایق و ایزوگام قدیمی اعمال می‌شود. عایق رطوبتی ایزوپل به دلیل طول عمر بالای 3 دهه، انتخابی مطمئن برای کارفرمایان است.این محصول در برابر تغییرات هوایی و تنش‌های سازه کاملا مقاوم است و به هیچ وجه ترک نمی‌خورد. برای اطلاعات بیشتر و خرید عایق رطوبتی پشت بام ایزوپل می‌توانید درباره عایق رطوبتی پشت بام در بخش محصولات مطالعه کنید و یا با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.

عایق بندی پشت بام

عایق بندی دیوار داخلی – خارجی

عایق بندی دیوارها برای دور نگه داشتن آب و آسیب‌های ناشی از رطوبت از خانه ضروری است و آن را به فضایی امن برای زندگی تبدیل می‌کند. گرما، بارندگی و شرایط آب و هوایی شدید منجر به جذب آب به داخل دیوارها می‌شود و روی رنگ و گچ تأثیر می‌گذارد و باعث ایجاد رشد کپک و حتی خراب شدن دیواره می‌شود.

یکی از بهترین نمونه‌ها برای عایق کاری ساختمان در بخش دیوار داخلی و خارجی، عایق رطوبتی ایزوپل است که با داشتن جنس الاستیکی، بعد از اجرا، در مقابل تمامی تنش‌های دیوار و سازه مقاومت می‌کند. از دیگر مزایای عایق رطوبتی پلیمری دیوار:

  • عدم ترک خوردگی
  • ایجاد لایه‌ای نازک بر روی سطح
  • نفوذ ناپذیر در برابر نم و رطوبت
  • نداشتن مواد شیمیایی و مضر
  • ضد قارچ و کپک
  • مقاوم در برابر تابش نور خورشید
  • گرد و غبار و کاملا سازگار با محیط زیست

برای اطلاعات بیشتر در مورد اجرای عایق رطوبتی دیوار ایزوپل به بخش محصولات عایق رطوبتی مراجعه فرمایید.

عایق بندی دیوار داخلی

عایق بندی کف ساختمان

از دلایلی که عایق بندی ساختمان را در قسمت کف مهم می‌کند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهره وری انرژی
  • ایجاد آسایش
  • کنترل رطوبت
  • عایق صدا
  • افزایش ارزش خانه برای صاحب خانه

به طور کلی، عایق بندی با کیفیت کف، جزء مهمی از یک خانه است و می تواند تأثیر قابل توجهی بر بهره وری انرژی، راحتی و ارزش کلی داشته باشد.

اگر به دنبال بهترین نمونه برای عایق کاری کف هستید، عایق رطوبتی ایزوپل کف، محصولی است که با کیفیت بسیار بالا و قیمت مقرون‌به‌صرفه بر روی انواع سطوح قابل اجرا می‌باشد و در اجزای خود، سه لایه پرایمر،  توری و عایق تک جزئی مایع دارد. با استفاده از این محصول، از نفوذ رطوبت بر دیوارها، ستون‌ها و غیره جلوگیری کنید وعمر سازه خود را افزایش دهید. همچنین، با حفظ انرژی ساختمان، از هزینه‌های اضافی ماهیانه ملک خلاص شوید. برای جزئیات بیشتر در مورد این محصول با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.

عایق بندی کف

در انتخاب عایق ساختمان به چه مواردی باید توجه کرد؟

در هر پروژه ساختمانی، عایق بندی ساختمان نقش کلیدی در تضمین آسایش بهینه برای ساکنان و صرفه جویی در انرژی ایفا می کند. عایق بندی ضعیف می تواند منجر به اتلاف حرارت زیاد، ناراحتی در خانه و حتی علائم ناسالم مانند کپک شود. چنین نتایجی باعث میشود که انتخاب بهترین عایق ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار باشد.برای انتخاب درست از لیست طولانی عایق های موجود در بازار،  لازم است بر اساس 8 معیار زیر تصمیم بگیریم:

  • انرژی تجسم یافته
  • سطح عملکرد حرارتی
  • کنترل رطوبت
  • غیر قابل اشتعال یا محافظت شده در برابر آتش
  • مقاومت در برابر جوندگان
  • خطرات سلامتی
  • ماندگاری
  • عملکرد آکوستیک

همچنین در کنار این 8 معیار، مهم است که قبل از انتخاب ماده عایق، به نصب آن فکر کنید! بسته به محل عایق، اشکال خاصی ترجیح داده می شود (مایع،فله، پانل، رول، و غیره)، و ممکن است بر انتخاب مواد تأثیر بگذارد. در نهایت، هنگام نصب عایق دقت کنید که در صورت نصب بد، تمام خواص مواد تغییر می کند.

بهترین روش عایق کاری ساختمان کدام است؟

انتخاب بهترین مواد عایق ساختمان مهم است؛ زیرا شما بیشتر وقت خود را در داخل ساختمان‌های گوناگون و درمکان‌های سربسته می‌گذرانید، بنابراین باید زمانی که آنجا هستید خوب و راحت باشید. از طرفی، صرفه جویی در پول، قبض‌های ماهانه و انرژی عوامل مهم دیگری هستند که باید در نظر بگیرید؛ زیرا قطعا نمی‌خواهید خانه شما بیش از آنچه نیاز است هزینه داشته باشد.پس مهم است که در انتخاب عایق، بهترین و باکیفیت‌ترین نوع عایق را انتخاب کنید.

 بهترین روش عایق کاری ساختمان، استفاده از عایقی است که به راحتی اجرا شود و از مواد درجه یک استفاده شده باشد تا در آینده به هیچ مشکلی برنخورد.

شرکت ماندانا پلیمر با 15 سال سابقه تولید عایق‌های ساختمانی در خدمت شما مشتریان عزیز  است تا در صورت نیاز به شما مشاوره دهد. درصورت مواجهه با هر نوع سوال و مشکل در خصوص عایق کاری ساختمان، می‌توانید با تماس با شماره‌های شرکت، با ما در ارتباط باشید.