سطوح فلزی در ساختمان استفاده زیادی دارند، ولی معمولاً در معرض انواع آسیب‌ها و خطرات قرار می‌گیرند. برای جلوگیری از آسیب‌دیدگی سطوح فلزی، آن‌ها را عایق کاری می‌کنند. عایق‌ها برای کاهش تلفات حرارتی در تجهیزات مختلف ساختمان از جمله لوله‌ها و کانال‌ها و جلوگیری از زنگ زدگی ناشی از رطوبت‌ مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر این موارد، برای جلوگیری از انتقال صوت و سروصدا و نفوذ رطوبت هم از عایق استفاده می‌شود. در واقع عایق کاری با آب بندی ورق گالوانیزه از سطح فلزی گالوانیزه در برابر عوامل متعددی محافظت می‌کند که ما در این مقاله به بررسی این نوع عایق رطوبتی فلزات می‌پردازیم.

آب بندی ورق گالوانیزه چگونه انجام می‌شود؟

آب بندی ورق گالوانیزه با فرمولاسیون خاصی که دارد کاملاً به سطوح فلزی می‌چسبد و شکاف درزها، اتصالات و اطراف بست‌ها را می‌بندد. به عنوان مثال، عایق‌های رطوبتی ایزوپل یک پیوند ضد آب تشکیل می‌دهند و می‌توانند روی انواع سطوح اعمال شوند. پس از اعمال و خشک شدن، انعطاف پذیر باقی می‌مانند و با وجود انواع رنگ دیگر نیازی به رنگ کردن پیدا نمی‌کنند. اما در صورت نیاز قابل رنگ شدن نیز هستند. آن‌ها را می‌توان بر روی سطوح مختلف از جمله فولاد موج‌دار و گالوانیزه، آلومینیوم، سنگ، شیشه و بتن استفاده کرد. روش آب بندی ورق گالوانیزه با چند ابزار و 5 مرحله به راحتی امکان پذیر است که در ادامه به این موضوع می‌پردازیم:

عایق بندی سقف گالوانیزه

مواد و ابزار مورد نیاز برای آب بندی گالوانیزه

آب بندی گالوانیزه نیاز به چند ابزار و مواد عایق بندی گالوانیزه دارد که به شرح زیر است:

  • کاردک جهت بتونه کاری
  • غلطک (در صورت نیاز با قلمو، اسپری یا پیستوله هم قابل اجراست)
  • عایق رطوبتی ایزوپل
  • چسب ماناپوکسی جهت درزگیری (در صورت نیاز)
  • پرایمر (جهت زیرکار و چسبندگی بهتر)

آب بندی ورق گالوانیزه با مواد عایق

روش انجام آب بندی ورق گالوانیزه:

  1. تمیز و خشک کردن سطح کار و بتونه کاری
  2. گرفتن درزها و شکاف‌های بزرگ‌تر با استفاده از چسب ماناپوکسی
  3. اعمال پرایمر روی سطح با استفاده از قلمو یا غلطک
  4. اجرای آب بندی ورق گالوانیزه با استفاده از عایق رطوبتی ایزوپل (با غلطک، قلمو یا پیستوله یک لایه اجرا می‌شود.)
  5. بعد از خشک شدن لایه اول، لایه دوم به همان صورت اجرا خواهد شد.

جهت اطلاعات بیشتر در مورد اجرای عایق رطوبتی ایزوپل فلزات می‌توانید در قسمت محصولات به بخش عایق رطوبتی فلزات مراجعه کنید.

ورق گالوانیزه سقف ساختمان

چرا آب بندی ورق گالوانیزه مهم است؟

به طور معمول، وقتی فولاد و ورق گالوانیزه خیس می‌شود، چه در اثر باران یا رطوبت هوا، خیلی سریع خورده می‌شود. هنگامی که فلزات رطوبت را جذب می‌کنند، یک واکنش الکتروشیمیایی باعث خوردگی فولاد می‌شود. این نوع فرآیند خوردگی اغلب توسط نمک‌های محلول یا ناخالصی‌های موجود در آب تسریع می‌شود.

اهمیت آب بندی گالوانیزه نیز دقیقا همین جا نمایان می‌شود؛ وقتی که فرایند زنگ زدگی و خوردگی بر فلز تأثیر می‌گذارد. بنابراین، مهم است که روند خوردگی تا حد ممکن کاهش یابد. در چنین شرایطی آب بندی ورق گالوانیزه یک پوشش مناسب ایجاد می‌کند و به طور موثری سیستم گرمایش و سرمایش را قادر می‌سازد تا دمای داخلی ساختمان را کنترل کرده و در هزینه قبوض ماهانه آب و برق صرفه جویی کند. در حالت کلی مزایای استفاده از آب بندی گالوانیزه را می‌توان به صورت زیر خلاصه کرد:

  • جلوگیری از خوردگی فلزات در برابر رطوبت هوا
  • جلوگیری از زنگ زدگی
  • افزایش طول عمر مفید فلزات تا چند دهه
  • دارای قابلیت ترمیم و تعمیر
  • قابلیت شکل پذیری
  • دارای ظاهر با کیفیت
  • کاهش هزینه نگهداری
  • جلوگیری از ورود رطوبت به سطح زیرکار و داخل فضا

فرآیند آب بندی ورق گالوانیزه که در قسمت بالای وبلاگ گفته شد، باعث می‌شود مایع رطوبتی کاملاً داخل تمامی منافذ فلز نفوذ کند و از عمل خوردگی و زنگ زدگی جلوگیری کند. این عایق رطوبتی پوشش بسیار بادوام‌تری ایجاد می‌کند و برای محافظت از فلز در برابر تغییرات جوی مانند باران بسیار مؤثر است.

روش انجام آب بندی ورف گالوانیزه

نکات مهم آب بندی ورق گالوانیزه

محافظت از سقف فلزی در برابر نشت آب و افزایش طول عمر آن نیازمند آب بندی ورق گالوانیزه است که درزها و بست‌ها را با، درزگیر و عایق رطوبتی پوشش دهد. استفاده از درزگیر و آب بند با قابلیت ارتجاعی بالا بر روی سقف فلزی به بهترین وجه، انبساط و انقباض سقف را تطبیق می‌دهد. با توجه به این توضیحات و اهمیت آب بندی گالونیزه، در ادامه به نکات مهم آب بندی ورق گالوانیزه اشاره می‌کنیم:

  • حتما قبل از اعمال عایق رطوبتی از خشک بودن سطح کار مطمئن شوید. در همین حین، درزهایی که شکاف بیشتر از چند سانتی متر دارند را با درزگیرهای ماناپوکسی پر کنید.
  • مواد با کیفیت و مطلوب برای عایق کاری سطوح فلزی انتخاب کنید، چرا که از اهمیت بالایی برخوردار است. به عبارتی بررسی و انتخاب مواد عایق کاری با توجه به نیازهای محیطی، دما، شرایط آب و هوایی و خواص مکانیکی مورد نیاز از مهم‌ترین نکات آب بندی ورق گالوانیزه است که باید به آن‌ها توجه کنید.
  • بازرسی منظم برای ارزیابی وضعیت عایق کاری و تشخیص هر نوع خرابی یا نقصی که ممکن است رخ دهد، می‌تواند باعث پیدا کردن زود هنگام مشکلات شود و تعمیر و بازسازی به موقع انجام می‌گردد.
  • در انتخاب نوع متریال عایق ورق گالوانیزه حتماً به ضد حریق بودن مواد دقت کنید.
  • برخی از مواد شیمیایی مانند اسید و قلیای قوی، می‌توانند به لایه آب‌بندی ورق گالوانیزه آسیب برسانند، بنابراین، باید از تماس ورق با این مواد خودداری شود.
  • نکته دیگری که در عایق‌کاری باید به آن توجه کنید، استفاده درست و اصولی از عایق‌ها است و حتماً روند اجرای کار باید مطابق با دستورکار ارسالی از سمت شرکت انجام شود.

آب بندی ورق گالوانیزه با عایق رطوبتی

بهترین روش آب بندی ورق گالوانیزه کدام است؟

جهت آب بندی ورق گالوانیزه، عایق رطوبتی ایزوپل یک محصول همه منظوره است. این محصول به گونه‌ای طراحی شده است که دارای استحکام بالا، ضدخش، ضد سایش، مقاوم در برابر اشعه UV، مقاوم در برابر انقباض و انبساط باشد. عایق ایزوپل برای چسباندن بهتر سطوح از جمله فلز، چوب، بتن، فلز، سرامیک و غیره عالی است؛ از نظر محیط زیست این نوع عایق کاملا ایمن است و در برابر آب و زنگ زدگی مقاوم بوده و قابلیت اجرای بسیار سریع و آسانی دارد.

آب بندی ورق گالوانیزه ایزوپل به طور ویژه برای ایجاد آب بند دائمی ضد آب در تمام شکاف‌ها و درزهای خارجی فرموله شده است. ویژگی‌های انعطاف پذیر الاستیک آن به این معنی است که با مصالح ساختمانی بیرونی منبسط و منقبض می‌شود.

اگر یک پروژه تعمیر فلز در منطقه‌ای در معرض آب و هوای سخت دارید، چسب درزگیر ماناپوکسی و عایق ایزوپل بهترین گزینه برای شما خواهد بود. این درزگیر و عایق با چسبندگی سریع یک پیوند انعطاف پذیر دائمی ایجاد می‌کند که می‌تواند در برابر آب شور نیز مقاومت کند. اگر قصد خرید چسب ماناپوکسی و عایق ایزوپل را دارید، پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان ما در ماندانا پلیمر در ارتباط باشید. فروش این محصولات در ماندانا پلیمر به صورت مستقیم از سمت کارخانه صورت می‌گیرد و از این نظر محصول خریداری شده شما با کمترین قیمت نسبت به بازار و به قیمت عمده حساب می‌شود.