عایق رطوبتی دیوار چیست؟ آشنایی با انواع عایق رطوبتی دیوار
هنگامی که صحبت از انواع عایق رطوبتی دیوار میشود، اولین چیزی که به ذهن میرسد عایق رطوبتی دیوارهای ساختمان است، اما عایق رطوبتی دیوار برای بسیاری از سازههای دیگر مانند پلها، تونلها و راهروها نیز اهمیت حیاتی دارد. بنابراین داشتن دانش عمیق در مورد عایق رطوبتی دیوارها که در بسیاری از زمینههای زندگی با آن مواجه هستیم مفید است.
با این حال، قبل از اینکه در مورد انواع عایق رطوبتی دیوار صحبت کنیم، میخواهیم اطلاعاتی در مورد عایق رطوبتی به طور کلی ارائه دهیم. بر این اساس، عایق رطوبتی فرآیندی است که با مواد شیمیایی ضدآب انجام میشود تا به عنوان مانعی در تماس احتمالی سازه با آب عمل کرده و از تلفات عملکرد سازه جلوگیری کند. ما به عنوان متخصصین عایق رطوبتی، از آن جایی که نمیخواهیم دیوارهای سازههای شما دچار مشکلی نشوند، در این وبلاگ قصد داریم تا با بررسی انواع عایق رطوبتی دیوار، شما را راهنمایی کنیم تا عمر سازه و ساختمان خود را بیشتر کنید و آسایش را برای خود و دیگران فراهم کنید.
عایق رطوبتی دیوار چیست؟
قبل از وارد شدن به بحث انواع عایق رطوبتی دیوار باید بیشتر با بحث عایق رطوبتی دیوار آشنا شویم. وقتی از شما میپرسند که عایق رطوبتی دیوار چیست، تصاویر تمام سیستمهای دیوار داخل و خارج ساختمان به ذهن وارد میشود. در حالی که دیوارهای داخلی برای جداسازی فضاهای ساختمان استفاده میشوند، دیوارهای بیرونی سیستمهایی هستند که از ساختمان محافظت میکنند و بنابراین مستقیماً تحت تأثیر شرایط آب و هوایی قرار میگیرند.
عایق رطوبتی دیوار به موادی گفته میشود که بر روی دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان از فونداسیون تا پشت بام اعمال میشود و به عنوان مانعی بین آب و ساختمان عمل میکنند و از تلفات احتمالی جلوگیری میکنند.
چرا عایق رطوبتی دیوار مهم است؟
عایق رطوبتی بین خاک و پی ساختمان در هنگام شروع ساخت برای سازه حیاتی است. فونداسیون و دیوارها پردهای بین ساختمان و خاک است که باید با مواد عایق رطوبتی صحیح محافظت شود تا ساختمان در اثر رطوبت و ریشه گیاهان آسیب نبیند. در غیر این صورت پی ساختمان دائماً در معرض آب قرار میگیرد و در اثر خوردگی شروع به پوسیدگی میکند. در نهایت این از دست دادن عملکرد باعث نتایج غیر قابل برگشت خواهد شد.
پنجرهها منطقه مهمی را در سیستمهای دیوار بیرونی اشغال میکنند. از آن جایی که آنها یک انتقال مستقیم بین آب و فضای داخلی ایجاد میکنند، عایق رطوبتی باید در هنگام نصب سیستمهای دیوار بیرونی به درستی تکمیل شود.
اگر در هنگام نصب پنجرهها عایق رطوبتی صحیحی بر روی دیوارها و لبه پنجرهها اعمال نشود، آب مستقیماً وارد ساختمان میشود و همین اتفاق در پوشش با انواع عایق رطوبتی دیوار، باعث کاهش عملکرد عایق بندی ساختمان میشود.
ممکن است به دلیل رطوبت و نشت آب احتمالی در نواحی داخلی دیوارها رطوبت ایجاد شود و در صورت پیشرفت این وضعیت، باکتری و قارچ ایجاد شود. این موارد نیز باید با مواد ضد آب مناسب دیوار تعمیر شوند. بنابراین برای جلوگیری از تخریبهای مشابه که به ساختمان و سلامت انسان آسیب وارد میکنند، باید در مرحله نصب با مواد عایق رطوبتی مناسبی کار کرد.
نکات مهم در انتخاب انواع عایق رطوبتی دیوار
- نوع و جنس متریال سطح
- موقعیت مکانی و اقلیم پروژه و آب و هوایی که سطح با آن مواجه است
- متراژ سطح
- خارجی یا داخلی بودن نوع دیوار
- میزان انبساط و انقباضهای احتمالی سازه
انواع عایق رطوبتی دیوار
حالا که با عایق رطوبتی دیوار مقداری آشنایی پیدا کردید بهتر است در این بخش به انواع عایق رطوبتی دیوار بپردازیم تا در نهایت بتوانیم بهترین انتخاب را به نسبت پروژه خود داشته باشیم. عایقهای رطوبتی خود به دو نوع عایق رطوبتی دیوارهای خارجی و عایق رطوبتی دیوارهای داخلی تقسیم میشوند، که ما در اینجا به هر دو آنها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
انواع عایق رطوبتی دیوار خارجی
برای آشنایی با انواع عایق رطوبتی دیوار لازم است هر دو بخش داخلی و خارجی را از یکدیگر جدا کنیم. در این بخش به بررسی ورقها و عایقهای دیوار خارجی میپردازیم. در ادامه مطلب نیز سراغ آشنایی با عایق رطوبتی دیوار خارجی میرویم.
1. ورقهای ساختمانی ضدآب
ورقهای ساختمانی ضد آب در ساخت و ساز برای محافظت از سازهها در برابر آب و رطوبت به کار روند. انواع مختلفی از این ورقهای کامپوزیتی وجود دارند که هر کدام ویژگیها و کاربردهای منحصر به فردی دارند:
ورقهای پلیمری و پلاستیکی:
این ورقها معمولاً از موادی مانند PVC (پلی وینیل کلراید) یا HDPE (پلیاتیلن با چگالی بالا) ساخته میشوند. آنها مقاوم در برابر آب، سبک و نسبتاً آسان برای نصب هستند.
ورقهای بیتومینی:
این ورقها اغلب برای آببندی پشتبامها و فونداسیونها استفاده میشوند. ورقهای بیتومینی میتوانند خود چسب یا حرارتی برای نصب باشند و مقاومت خوبی در برابر رطوبت و دما دارند.
2. چسبهای درزگیر
این نوع مواد که از اپوکسی دو جزئی تولید میشوند مناسب آببندی بین کاشی و سرامیکها است و جهت درزگیری قسمتهایی که در سطح سازه ترک خورده باشند و همچنین برای درزگیری قاب پنجرهها استفاده میشود. این مواد کاملاً ضدآب بوده و جهت ترمیم قسمتهایی که نشتی دارند به کار میروند. این چسب مقاومت بسیار زیادی در برابر فشارو حرارت و آب دارد و با داشتن حالت خمیری کاملاً بین درزها را پر میکند، چسب اپوکسی دو جزئی هم برای محیطهای خشک و هم محیط مرطوب طراحی و فرموله شده است. این چسب یکی از محصولات پرکاربرد و پرفروش شرکت مهندسی مبتکران مانداناپلیمر در بین انواع عایق رطوبتی دیوار موجود در لیست محصولات این شرکت است که با کیفیتی بالا تولید و به بازار عرضه میشود. در ذیل به مزایایی که با خرید این چسب بهره مند میشوید، اشاره کردهایم:
- اجرای آسان
- مقاوم در مقابل تمامی شرایط آب و هوایی
- مقاوم در مقابل تنشها
- ایجاد اتصالات پایدار با طول عمر بالا
- قابل استفاده در سطح خشک و مرطوب
- عدم جمع شدگی
- مقاوم در مقابل تغییر رنگ
- مقاوم در برابر مواد شیمیایی
- مقاوم در مقابل فشارهای خمشی، فشاری و مکانیکی
جهت اطلاعات بیشتر درباره این نوع چسب پیشنهاد میکنیم به بخش محصولات ماندانا پلیمر مراجعه کنید.
3. ایزوگام
ایزوگام یکی از انواع عایق رطوبتی دیوار و نما است که برای جلوگیری از ورود آب و گرما روی دیوارهای سیمانی سفالی و آجری نصب میشود.
ایزوگام به دلیل داشتن چهرهی نامناسب، کنده شدن در سطوح عمودی، ترک خوردن در اثر سرما، نرم شدن در اثر گرما، نداشتن مقاومت کافی در مقابل رطوبت و به دلیل سختی اجرا چندین سال است که دیگر در سطوح دیوارهای خارج ساختمان استفاده نمیشود.
4. سرامیک و کاشی
سرامیک و کاشی بر روی سطح دیوارهای خارجی میتواند هم به زیبایی ساختمان کمک کند و هم به عنوان یکی از انواع عایق رطوبتی دیوار عمل کند ولی از آنجایی که درزهای بین کاشی و سرامیک محلی جهت نشت آب است، لذا بهتر است از درزگیر مناسبی بهره مند شوید. این امر هم در دیوارهای خارجی و هم در دیوارهای داخلی قابل اجراست. از طرفی درزهای میان کاشی و سرامیک به مرور زمان فرسوده میشوند و این عامل منجر به عبور آب و ایجاد رطوبت روی سقف و دیوارها میشود. جهت جلوگیری از این بروز این مشکل میتوانید از درزگیرهای ماناپوکسی شرکت ماندانا پلیمر استفاده کنید.
5. رنگ عایقهای رطوبتی نانو
رنگ نانو نمای ساختمانی محصولی است که با استفاده از مواد محلول نانومتری بر پایه آب و به کمک فناوری نانو ساخته شده است و در عین حال که با محیط زیست سازگار است، از آن به عنوان عایق حرارتی و همچنین عایق در مقابل نم، رطوبت و جلوگیری از رشد کپک و قارچ، استفاده میشود. این نوع رنگ عایق دیوار با برند ایزوپل با داشتن انواع رنگ مختلف که طبق خواسته کارفرما تولید میشود، هم روی دیوارهای خارجی و هم روی دیوارهای داخلی قابل استفاده است. رنگ عایق رطوبتی دیوار ایزوپل مزایای بسیاری دارد، از جمله:
- بهره وری انرژی
- آنتی باکتریال
- ضد حریق
- یکدست و یکپارچهدارای خاصیت ضد قارچی
- اعمال بر روی انواع سطوح گچی، سیمانی، چوبی، گالوانیزه، فلزی و غیره
- دارای چسبندگی بالا بر روی سطوح
- دارای رنگهای متنوع
- مقاوم در مقابل انقباض و انبساط
- دارای خاصیت الاستیکی
- مقاوم در مقابل فشارهای کششی
در پایان ذکر این نکته حائز اهمیت است که عایق رطوبتی دیوار ایزوپل به دلیل داشتن خاصیت مایع، با غلطک، قلمو و پیستوله قابل اجرا روی سطوح است.
قبل از خرید محصولات عایق رطوبتی حتما به موضوع استانداردهای کارخانه شرکت تولید کننده دقت کافی داشته باشید. شرکت ماندانا پلیمر با 15 سال سابقه تولید انواع عایق رطوبتی دیوار که دارای گواهی فنی مسکن و شهرسازی هستند، در خدمت شما مشتریان و همراهان عزیز است. جهت اطلاعات بیشتر در مورد این رنگ عایق دیوار ایزوپل میتوانید به بخش محصولات عایق رطوبتی ایزوپل مراجعه فرمایید.
6. عایق رطوبتی پلی اورتان
از انواع عایق رطوبتی دیوار در بخش عایق دیوارهای خارجی، عایق پلی اورتان از بهترین انواع عایق رطوبتی است. این نوع عایق بر پایه پلیمر است که از ترکیب ایزوسیانات و ترکیبی با هیدروژن فعال تشکیل میشود و در نتیجه واکنش شیمیایی این مواد با یکدیگر یک ماده عایق رطوبتی پلاستیکی به وجود میآید که دارای مقاومت و نفوذناپذیری بالا در مقابل آب و رطوبت است. عایق رطوبتی دیوار پلی اورتان از جنس شفاف و رنگی توسط شرکت ماندانا پلیمر تولید میشود که نوع شفاف (بی رنگ) محصولی مناسب جهت اعمال روی نماهای سنگی، آجری، سرامیکی، بتنی و… به حساب میآید. علاوه بر این، عایق پلی اورتان خاصیت چسبندگی بسیار بالایی دارد. این نوع عایق علاوه بر نفوذناپذیری در برابر رطوبت، به عنوان عایق صدا و عایق حرارتی نیز کاربرد دارد.
همیشه نم و رطوبت در دیوارهای خارجی سازههای مختلف دردسرهایی را به وجود میآورد. زیرا ماندگاری رطوبت در محل باعث خوردگی و کپک زدن میشود. همچنین سازه را دچار پوسیدگی میکند و باعث یخ زدگی و ترک خوردگی قسمتهای مختلف میشود. به همین دلیل امروزه برای مقابله با چنین مشکلات رایجی راه حلهای زیادی ارائه شده است. یکی از این روشهای مدرن که مطابق با آخرین فناوری روز دنیا است، استفاده از عایقهای پلی اورتان استد. خاصیت الاستیسیته این عایقها در شرایط مختلف باعث میشود، زمانی که مواد تحت فشار قرار بگیرند، مجدد به حالت اولیه خود باز گردند. عایقهای پلی اورتان مناسب دیوارهای خارجی و داخلی است و برای تمامی فضاها و سطوحی که در تماس با آب و رطوبت هستند، مناسب بوده و عمر و پایداری سازه را افزایش میدهند.
از مزایای عایق رطوبتی پلی اورتان ماندانا پلیمر به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
- ضد سایش
- دارای عمر طولانی
- دارای استقامت شیمیایی و فیزیکی بالا
- ضد حریق
- مقاومت بالا در مقابل گرما و سرما به دلیل خاصیت کششی
- دارای مقاومت بالا در برابر اشعه UV
- عدم تغییر رنگ در طولانی مدت
- دارای چسبندگی عالی
- ایجاد سطحی یکدست و بدون درز روی دیوار
- اجرا روی انواع سطوح با جنسهای مختلف
- مقرون به صرفه
- سرعت عمل بالا در اجرا به دلیل خشک شدن سریع مواد
- مقاوم در برابر کشش و پارگی
- قابلیت اجرا با قلمو و غلطک
عایق رطوبتی دیوار پلی اورتان یکی دیگر از محصولاتی است که توسط شرکت ماندانا پلیمر تولید و عرضه میشود و در تمامی اقلیمهای ایران مورد استفاده قرار میگیرد. جهت اطلاعات بیشتر درباره این محصول از انواع عایق رطوبتی دیوار، به بخش عایق رطوبتی بی رنگ نانو مراجعه فرمایید.
انواع عایق رطوبتی دیوار داخلی
پس از بررسی انواع عایق رطوبتی دیوار داخلی نوبت به بررسی انواع عایق دیوار داخلی میرسد که در ذیل به 5 نمونه از این عایقها اشاره میکنیم:
1. عایق رطوبتی سیمانی
متداولترین و در دسترسترین روش جهت عایق کاری سطوح پایینی دیوارهای داخلی، استفاده از عایق رطوبتی سیمانی است که به دلیل قیمت پایین در زمان اجرا، بیشتر مردم این نوع عایقکاری را ترجیح میدهند. ولی متاسفانه این نوع عایقکاری طول عمر بسیار پایینی دارد و در طولانی مدت جوابگوی نیاز عایق رطوبتی دیوار نیست و در آینده به دلیل وجود رطوبت باعث کپک و شوره زدگی در روی دیوار میشود.
2. گچ کاری دیوار
گچ کاری نیز به عنوان یک پوشش کوتاه مدت جهت عایق کاری دیوارهای داخلی به حساب میآید که توسط برخی از مردم استفاده میشود. عمر و دوام این نوع پوشش در صورتی که دیوار شما دارای رطوبت باشد، در بین انواع عایق رطوبتی دیوار بسیار کم است و در طولانی مدت توسط رطوبت از سطح کنده شده و دچار کپک، شوره و قارچ زدگی دیوار خواهد شد.
3. موزائیک و کاشی ضد آب
همانطور که در بخش عایقهای دیوار خارجی گفته شد، سرامیک، کاشی و موزائیک در دیوارهای سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرد. اما در صورتی که زیر این مصالح عایقکاری درستی انجام نگیرد و بین درز کاشیها با چسبهای ضدآب پر نشود، در طولانی مدت باعث نشت و درز رطوبت به طرف دیگر دیوار و کف خواهد شد و در اثر گذشت زمان به سازه ساختمان خسارتهای جبران ناپذیر وارد میکند. شما میتوانید از عایق رطوبتی مایع ایزوپل جهت آببندی زیر کاشی دیوارها استفاده کنید و در نهایت بعد از اعمال موزائیک، کاشی، سرامیک و… بین درزها را با استفاده چسب درزگیر ماناپوکسی پرکنید.
4. رنگ عایق رطوبتی نانو دیوار
همانطور که در بخش انواع عایق رطوبتی دیوار خارجی گفته شد، عایق رطوبتی نانو در دیوارهای داخلی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این عایقها با برند ایزوپل در انواع رنگها تولید میشوند و پس از اجرا نیازی به رنگ کاری آنها نیست، اما در صورت نیاز کاملاً خاصیت رنگ پذیری دارند و هرگونه متریالی را میتوان پس از خشک شدن مواد اعمال کرد.
از دیگر مزایای انواع عایق رطوبتی دیوار نانو ایزوپل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم ترک خوردگی
- ایجاد لایهای نازک روی دیوار
- نفوذ ناپذیر
- نداشتن بو و مواد مضر
- ضد کپک، شوره و قارچ
- مقاوم در برابر تغییر رنگ
- سازگار با محیط زیست
- چسبندگی بالا بر روی تمامی سطوح
این محصول در بسته بندیهای 4، 10 و 25 کیلویی به صورت تک جزئی تولید و عرضه میشود. با داشتن دستورکاری که توسط شرکت ماندانا پلیمر خدمت شما ارائه میشود و با استفاده از قلمو و غلطک میتوانید به راحتی عمل اجرای انواع عایق رطوبتی دیوار را انجام دهید. جهت اطلاعات بیشتر میتوانید با ما در تماس باشید.
5. عایق رطوبتی دیوار پلی اورتان
همانطورکه در بخش قبلی و در انواع عایق رطوبتی دیوار خارجی نیز ذکر کردیم، این عایق با پایه پلیمری از جنس ایزوسیانات و به صورت شفاف و بیرنگ تولید میشود. از طرفی این عایق چسبندگی زیادی دارد و به عنوان عامل نفوذناپذیر در برابر رطوبت، از بهترین گزینههای موجود برای عایق بندی به حساب میآید. کارکرد و مزایای این عایق در دو نوع داخلی و خارجی مشابه است. لذا ما در این بخش نیازی به تکرار موارد گفته شده برای این عایق همانند قسمت عایق دیوار خارجی نمیبینیم.
بهترین نوع از انواع عایق رطوبتی دیوار داخلی و خارجی
وقتی صحبت از انواع عایق رطوبتی دیوار میشود، فقط این مواد نباید به ذهنتان خطور کند. زیرا عایق رطوبتی دیوارها دارای حوزههای کاربردی بسیار متنوعی هستند. به همین دلیل، انتخاب مواد مناسب با توجه به دامنه و حوزه کاربرد بسیار مهم است که در اینجا به کاربردیترین و بهترین نوع از مواد عایق رطوبتی دیوار پرداختیم. توجه کنید که در انتخاب انواع عایق رطوبتی دیوار، عایقی را انتخاب کنید که در طولانی مدت دچار هیچ گونه مشکلی نشود، قابل ترمیم باشد و دارای استاندارد کارخانه و گواهی فنی مسکن شهرسازی باشد.
شرکت ماندانا پلیمر، تمام نیازهای عایق رطوبتی ساختمانها را تحت یک برند واحد ایزوپل با داشتن گواهی فنی مسکن و شهرسازی و استاندارد کارخانه، به مشتریان خود ارائه میدهد. شما میتوانید برای خرید بهترین نوع از انواع عایق رطوبتی دیوار، متناسب با نیاز خود با تیم متخصص ماندانا پلیمر مشورت کنید.
مزایای عایق رطوبتی دیوار
عایقهای رطوبتی دیوار اگر عملکرد مطلوبی از خود نشان دهند، مزایایی ارائه میدهند که به شرح زیر است:
- ضد آب بودن
- افزایش دوام و پایداری و طول عمر ساختمان
- داشتن حالت الاستیکی
- یکپارچگی
- دارای خاصیت انقباض و انبساط بالا
- افزایش بهره وری انرژی
- خاصیت چسبندگی به انواع سطوح
- وزن سبک
- ضد قارچ و آنتی باکتریال کردن سطوح
قیمت انواع عایق رطوبتی دیوار
قیمت تمامی محصولات انواع عایق رطوبتی دیوار با توجه به نوسانات بازار به صورت مستمر تغییر میکند؛ از طرفی هر چند در شرکت ماندانا پلیمر انواع عایقهای دیواری تحت نظر متخصصین این حوزه در کشور تولید میشود، اما مواد اولیه برای تولید محصولات از خارج از کشور تهیه میشود و همین موضوع باعث تغییرات قیمتی با نوسانات ارز میشود. علاوه بر این میزان عرضه و تقاضا و سیاستهای کشوری نیز در قیمت انواع عایق دیواری و قیمت رنگ نانو تاثیر میگذارند. لذا پیشنهاد میکنیم برای اطلاع از آخرین قیمت انواع عایق رطوبتی دیوار با مشاوران ما در شرکت ماندانا پلیمر تماس حاصل فرمایید.
انواع عایق رطوبتی دیوار را از کجا خریداری کنیم؟
در این مطلب از ماندانا پلیمر، به بررسی مواد شیمیایی از جمله انواع عایق رطوبتی دیوار مناسب برای دیوارهای داخلی و خارجی و انواع درزگیرها جهت درز ترکها، کاشی و سرامیکهای روی سطوح پرداختیم. حال با توجه به این که محصولات تقلبی در سطح بازار بسیار زیاد شده است، باید عایق رطوبتی دیوار را از شرکتهای معتبری درخواست کنید که گواهی تاییدیه مسکن و شهرسازی و استاندارد کارخانه را داشته باشند.
در صورتی که کیفیت و طول عمر بالای عایق رطوبتی دیوار خریداری شده برای شما در درجه اول اهمیت قرار دارد و اگر میخواهید با مناسبترین قیمت عایق رطوبتی دیوار را خریداری کنید، میتوانید از سایت شرکت ماندانا پلیمر دیدن کنید و با اطمینان از کیفیت، قیمت و ارسال به موقع، عایق رطوبتی و یا چسبهای درزگیر خود را تهیه کنید.
ارسال دیدگاه: