مبنای عایق کاری استخر

در این سلسله ویدیوهای آموزشی، صفر تاصد عایق کاری استخر توسط پروفسور میرمحسنی به طور کامل تشریح می شود.

عایق کاری استخر از دو جهت حایز اهمیت است:

  • جلوگیری از هدر رفت آب
  • حفظ سازه

یک باور غلطی که عموما وجود دارد این است که تصور می شود اگر استخر را مقاوم بسازیم، آرماتوربندی کنیم، از تقویت کننده ها مثل مواد معدنی در سازه استفاده کنیم نیازی به عایق کاری نداریم. درحالیکه بحث مقاوم سازی در مقابل نفوذ آب کاملا با مقاوم سازی در مقابل خواص و آسیب های مکانیکی متفاوت است. بحث های سازه ای از بحث های مقاوم سازی رطوبتی کاملا جدا هستند. یعنی استخر هر چقدر هم سازه قوی و مستحکمی باشد حتما باید عایق کاری به طور مناسبی روی آن انجام بگیرد.

 

در بحث عایق کاری استخر دو مورد بسیار مهم باید در نظر گرفته شود:

  • از روش های صحیح این عایق کاری را انجام دهیم.
  • از مواد و متریال با کیفیت و مناسب استفاده کنیم.

 

معمولا سازه های استخری را با سه روش اصلی درست می کنند:

  • استفاده از دیوار چینی آجری که روی نرمه سیمان زده می شود.
  • استفاده از بتن ریزی قالبی
  • استفاده از بلوک چینی که نرمه سیمان روی آن اعمال می شود.

هرسه روش از نظر سیستم عایق کاری و از نظر عملکرد در مقابل موادی که باید به عنوان عایق به کار ببریم یکسان هستند و هیچ کدام بدون عایق کاری در مقابل نفوذ آب مقاوم نیستند.

 

 

عایق کاری سنتی

در روش عایق کاری سنتی، معمولا از دو متد استفاده می شود. یکی استفاده از عایق کاری پایه قیر (قیروگونی یا ایزوگام) و دیگری استفاده از واتر استاپ ها یا مواد ضدآب که با مواد معدنی مثل سیمان یا خاک سنگ مخلوط شده و در سطح استخر اعمال می شود.

عایق کاری پایه قیر

در استفاده از عایق های پایه قیر مانند ایزوگام، فشار آب داخل این عایق ها به طور مستقیم وقتی در تماس با این عایق است، در اثر انقباض و انبساطی که صورت می گیرد باعث می شود از محل اتصالاتی که با حرارت ایجاد شده اند ترک بردارند و حتی ایجاد درز به اندازه یک سوزن باعث می شود که آب نفوذ کرده و این اتفاق هر لحظه تشدید شود. عوامل دیگری مثل دمای پایین تر از صفر که باعث یخ زدگی می شود هم باعث ترک خوردگی و نفوذ آب می شود. گاهی در مقابل این دیواره سیمانی احداث می کنند تا از فشار، ضربه و آسیب های مکانیکی کاسته شود ولی این کار نیز پاسخگو نیست چون خود دیواره سیمانی عایق نیست و آب به راحتی وارد آن می شود و به کل سازه و سپس به عایق زیرین آسیب می زند.

عایق های واتراستاپ

در استفاده از عایق های نوع واتراستاپ که با مواد معدنی مثل سیمان، نرمه سیمان یا خاک سنگ مخلوط میکنند و روی استخر اجرا می کنند. ایراد این روش به این صورت است که  هر سازه استخری در معرض تنش هایی قرار میگیرد که این تنش ها باعث ایجاد درزهای مویی می شوند و محل درز ها محل نشت آب می شود. پس تمام سازه های معدنی به مرور زمان دچار ترک های مویی شده و آب میتواند از این محل ها نفوذ کند.

عایق کاری نوین

عایق کاری نوین بر پایه استفاده از عایق های پلیمری الاستومری است. عایق پلیمری الاستومری باید دارای یک سری ویژگی هایی باشد که مهمترین موارد را بررسی میکنیم:

  • اولین و مهمترین ویژگی عایق های الاستومری این است که بعد از خشک شدن در تماس باآب شسته نشود.
  • چسبندگی عایق به سطح یا سازه ها مانند سیمان یا سنگ تا در اثر تنش های مکانیکی یا شوک های حرارتی جدا نشود.
  • به دلیل اینکه استخر ها معمولا در تماس با نور قرار میگیرد لازم است مقاومت نوری بالایی داشته باشد تا در اثر تابش نور فرسایش پیدا نکند.
  • مقاومت در برابر طرفه های سرمایشی و گرمایشی عایق: که باید تست هایی انجام بگیرد تا اطمینان پیدا کنیم که در مقابل یخ زدگی یا در دمای بالای 50 درجه مقاومت لازم را دارد.
  • مقاومت حرارتی عایق بسیار حایز اهمیت است. عایق های الاستومری بازه مقاومت دمایی بین 50- تا 110+ را دارا می باشد.

توجه کنید که بعضی از عایق هایی تحت عنوان پلیمری، الاستومری یا نانو موجود در بازار کیفیت و استاندارد های مورد نیاز را ندارند. بسیاری از موادی که به این اسامی فروخته می شوند رنگ های اکرولیک یا رزین های اکرولیک ترموپلاست هستند که در تماس طولانی با آب شسته شده  و از بین می روند.

باید از رزین هایی استفاده شود که پس از خشک شدن حالت شبکه ای پیدا کرده و از شستشو و از بین رفتن سطح جلوگیری کند.

 

کلام آخر

شرکت دانش بنیان مبتکران ماندانا پلیمر دارای طیف گسترده ای از محصولات و سیستم های مناسب برای عایق کاری موفق می باشد. مشاوران و کارشناسان ما، با تجربه ی بالا و حضوری بالغ بر دو دهه در زمینه عایق سازی ساختمانهای تجاری، صنعتی و مسکونی، آماده مشاوره و همکاری با شما هستند.

همین امروز با ما تماس بگیرید:
+989390528061 – +98 41 332 540 05 – ۰۲۱۸۸۶۸۹۷۹۸